O’ZBEK TILINI O’QITISHDA YANGICHA YONDASHUV ZARURAT - Joniqulova, Mohidil (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Yangi O’’zbekiston ulkan islohotlar,yangi-yangi g’oyalar,innovatsiyalar qurshovida.Barcha soharalarda katta-katta o’zgarishlar amalga oshirilmoqda.Jumladan ta’lim sohasida ham. Ta’lim xususida gap ketganda o’zbek tilinini o’qitish masalasi birinchi o’ringa chiqadi.Shu o’rinda haqli savol tug’iladi:amaldagi davlat dasturi o’zbek tilini o’- qitishda qanchalik samara bermoqda?Uning qanday yutuq-kamchiliklari bor?Albatta yutuqlari bor,ammo kamchiliklarining zalvori og’irroq,ming afsuski.Eng asosiy kamchiliklarga to’xtalib o’tamiz