OʻZBEK TILINING BOYISH MANBALARI - Mizomova, Farida (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ona tilimiz boshqa tillardan oʻzining lugʻat tarkibining boyligi bilan ajralib turadi. Buyuk bobokalonimiz Alisher Navoiy ham oʻzining bir necha asarlari orqali buni yaqqol isbotlab bergan. Navoiy tilimizdagi soʻz tovlanishlarini boshqa tillar bilan qiyosiy tarzda oʻrgangandir.