POETIK TAFAKKUR VA BADIIY MAHORAT (“O‘TKAN KUNLAR” ROMANI MISOLIDA) - soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
So‘z san’ati mumtoz namunalarining buyukligi shunda ko‘rinadiki, bu asarlarni qayta–qayta talqin va tadqiq etish va har gal ularning yangi qirralarini topish mumkin. O‘zbek romanchiligining to‘ng‘ich va yetuk namunasi bo‘lmish Abdulla Qodiriyning “O‘tkan kunlar” romani ham shunday badiiy barkamol asarlar jumlasiga kiradi 1 . Darhaqiqat, “O‘tkan kunlar” romani mutoola qilinganda, yozuvchining asarda xilma–xil usul, uslub, ifoda vositalaridan mohirona foydalangana olgani hanuzgacha kitobxon ahlini hayratga solishi tabiiy.