“QADIMGI TURKIY TILDA SO’Z TURKUMLARI” MAVZUSI YUZASIDAN MASHQ VA TOPSHIRIQLAR - Abduvaliyeva, Dilnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
“O‘zbek tili tarixi” fanidan o‘tiladigan amaliy mashg‘ulotlar eng avval, talabalarning o‘qituvchi hamkorligi va nazoratida olib boradigan o‘quv-tadqiqot faoliyatini amalga oshirishga qaratiladigan o‘qitish shaklidir. Amaliy mashg‘ulotda mavzu yuzasidan bajarilishi rejalashtirilgan amaliy ishlar nazariy masalani mustaqil tahlil qilishga qaratiladi. Shuning uchun har bir mashg‘ulotda talaba izlanish olib borishi, misollarni qiyoslashi, tahlil qilishi, til qonuniyatlari haqida xulosalar chiqarishi va o‘zining mustaqil fikrini bayon eta olishi kerak bo‘ladi. Mazkur maqolada talabalarning “Qadimgi turkiy tilda mustaqil so’z turkumlari” mavzusi yuzasidan olgan nazariy bilimlarini amaliy jihatdan mustahkamlashda foydalanish mumkin bo’lgan mashq va topshiriqlar tizimi tavsiya etiladi.