ПРОБУЖДЕНИЕ ИНТЕРЕСА УЧАЩИХСЯ К РУССКИМ ХУДОЖЕСТВЕННЫМ ЦЕННОСТИ - Mirkomilov, Baxtiyor (Журнал истории и общества, 2021)
Мақолада 16-18 асрларда Россияда яшаб ўтган рус санъатининг йирик вакиллари А.Ф.Зубов, М.М.Махаев, Ф.С.Рокотов, В.Т.Боровиковский, И.Голицина ва бошқаларнинг тасвирий санъат, меъморчилик, ҳайкалтарошлик ва рангтасвирга бағишланган асарларини ўрганиш орқали талабаларда Россия бадиий қадриятларига, жумладан, жаҳон бадиий қадриятларига қизиқиш уйғотиш масалалари илгарига сурилган.