"Tarix va Jamiyat" jurnali - Каримов, Бобур; Жўрақулова, Нурмохи (Журнал истории и общества, 2024)
O‘zbekistonning mustaqillikka erishishi joriy mamlakat hayotining ijtimoiy, iqtisodiy, siyosiy, madaniy,ma’naviy va boshqa barcha jabhalarida to‘la yangilanishlar joriy etilishini, butunlay yangi islohotlar amalga oshirilishini taqozo etdi. Mustaqillik yillarida Qashqadaryo hududida olib borilgan arxeologik izlanishlar natijasida, ajdodlarimiz hayot tarzi, madaniyati va ijtimoiy siyosiy hayotiga oid yangi ashyoviy manbalar qo‘lga kiritilmoqda. Bu esa haqiqiy tariximizni o‘rganishda muhim ahamiyatga ega.