"Tarix va Jamiyat" jurnali - Болтаев, Абдурасул; Тошбоев, Жамшид (Журнал истории и общества, 2024)
Muallif ushbu maqolasida tarixiy manbalarga tayangan holda O‘zbekistonda fuqarolik jamiyati va huquqiy demokratik davlat barpo etishda muhim ahamiyat kasb etgan o‘zbek davlatchiligi tarixi bilan bog‘liq ijtimoiy siyosiy jarayonlar va ularning transfarmotsion ko‘rinishlari tahlil qilingan.