TIL O‘RGANISHDA MOBIL ILOVALARDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Rakhmatov, Dilmurod (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi chet tillarini o‘rganishda bir qancha yangi yo‘nalishlarni olib keldi. Chet tili darslarida axborot texnologiyalaridan qanday qilib samarali va kreativ usullardan foydalanish kerakligi bugungi kunning muhim omili bo‘lmoqda. Uyali telefonlar xususan smartfon, gadjetlardan dunyo aholisining katta qismi foydalanib kelmoqda, shu bilan birgalikda ushbu texnologiyalarning paydo bo‘lishi odamlarning muloqot uslubini va munosabatlarni o‘zgartirdi, chunki bu har kimning ijtimoiy hayotining ajralmas qismidir. So‘nggi paytlarda ushbu texnologiya o‘sib kelayotgan avlod uchun zerikarli va monoton xususiyatga ega bo‘lgan an’anaviy tillarni o‘rganish usullari o‘rniga til o‘rganishning innovatsion usuli sifatida butun dunyo bo‘ylab ta’lim muhitiga yo‘l ochmoqda. Til o‘rganuvchilar, hatto o‘qituvchilar uchun mobil dasturlar ishlab chiqish ommalashmoqda. Ushbu dasturlarning ba’zilari talabalar va boshqa til o‘rganuvchilar uchun o‘quv materiallarini taqdim etadigan vebsaytlarning mobil versiyasi sifatida faoliyat olib bormoqda. Ushbu maqolada mobil texnologiyalar asosida til o‘rganishni va an’anaviy ravishda til darslarida mobil qurilmalardan foydalanish imkoniyatlari muhokama qilinadi.