BADIIY IJODDA YOZUVCHING DUNYOQARASHI - Amanlikova, Nafisa; Aybibi Iskandarova, (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ijodiy jarayon haqiqiy ilhomga suyanib, ko‘ngil kichinmalarini tuygan holda yuzaga chiqadi. Bu holat shunchaki qogʻoz qoralash emas, balki har xil adabiy omilar - badiiy gʻoyaning tugʻilishi, ijodiy reja, yozishga kirishish, qahramon tanlanishi, kutilmagan ijodiy holatlardan ish koʻzini bilib, unumli foydalanish jarayonidir. Ijodkor koʻnglidagi borini badiiy asar sifatida shakllantirishi shunchaki amalga oshmaydi. U iqtidoriga suyangan holda katta ijodiy mehnat evaziga bu bosqichini bosib oʻtadi.