ЎЗБЕК БОЛАЛАР НУТҚИДА ИНГЛИЗ ТИЛИНИ ЎРГАНИШ ЖАРАЁНЛАРИДАГИ ФИКР МУЛОҲАЗАЛАР - Давлатова, X (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ушбу мақолада мактабларда инглиз тилини чет тили сифатида ўзбек мактабларида ўқитилиш жараёнлари ва ўқувчиларнинг хорижий тилни ўзлаштириш имкониятлари ҳақида фикр юритилади. Шу билан бирга болаларнинг тил ўрганиш жараёнларига психологик ёндашувлар борасидаги қарашлар ҳам келтирилган. Ўқувчиларнинг чет тилидаги сўзларни талаффуз қилишдаги қийинчиликлари ва уларни бартараф этиш хусусида фикрлар баён этилган.