BADIIY MATNLARNI SHARHLASH USULLARI VA ASOSIY YO’NALISHLARI - Boymatov, Abdujabbor (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Matn – nutqning yozuvdagi ifodasi ekanligi adabiyotshunos olimlarimizning hammasiga ma’lum, shuningdek matn bosma holda shakllantirilgan mualliflik asari yoki xujjatdir. Har qanday adabiy-badiiy asar matnini izohlash borasida ikki xil yondashuv(tahlil) bo’lishi mumkin: 1. matnni mustaqil badiiy yaxlitlik izohlash; 2. matnga nisbatan biror narsaning sezirarli darajada ifodalanish qismini izohlash, ya’ni, asar yoki roman muallifining shaxsi, ijtimoiy-siyosiy xarakteri, shuningdek, badiiy yo’nalishi va boshqalar hisobga olinishi zarur.