A ТУРҒУН ВА ЭРКИН БОҒЛАНИШЛИ СЎЗ БИРИКМАЛАРИНИНГ БИР-БИРИДАН ФАРҚИ: ТУРҒУН ВА ЭРКИН БОҒЛАНИШЛИ СЎЗ БИРИКМАЛАРИНИНГ БИР-БИРИДАН ФАРҚИ - Даниева, Майсара (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Мақолада сўзларнинг нопредикатив боғланиши иккига, яъни эркин боғланиш ва турғун боғланишга бўлиниши ҳақида фикр билдирилади. Сўзларнинг боғланиши эркин бўлиши, нутқ жараёнида кенгаювчи бўлакнинг боғланиш модели асосида ҳосил килиниши ёки бу боғланиш барқарор бўлиб, нутққа тайёр ҳолда олиб кирилиши мумкин. Ажралмас бирикма тарзида ўрганилган сўз бирикмалари ҳозирги тилшуносликда кўпроқ фразеологик ибора тарзида изоҳланади, деган хулосага келинди.