kodirovumut.uz@mail.ru TA’LIMDA FLIPPED CLASSROOM (“AG‘DARMA SINF”) INNOVATSION YONDASHUVI: TA’LIMDA FLIPPED CLASSROOM (“AG‘DARMA SINF”) INNOVATSION YONDASHUVI - Qodirov, Umut (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu ilmiy izlanishda “ag‘darma sinf” o‘qitish usulining qo‘llanilishi, o‘rgatish va o‘rganishdagi foydali jihatlari muhokama qilinadi. Hozirga qadar butun dunyoda o‘qituvchilar ushbu modelda darslarini mazmunli va salmoqli o‘tkazib kelmoqda. Ayniqsa, bu modelni raqamli texnologiya bilan bog’lab oqitish, ishning unumdorligini yanada oshiradi. Bu metodning asl mohiyati juda oddiy. Bunda o‘quvchilarning uy vazifasi sinf ishida bajariladi, sinf ishi esa uyda bajariladi. Ag‘darma sinf texnologiyasi bilan o‘qituvchi kamroq “ma’ruzachi” va ko‘proq “boshqaruvchi, to‘g‘irlovchi” bo‘lib ishtirok etadi.