isroilataboyev2@gmail.com INGLIZ VA O`ZBEK TILLARIDA TANBEH, MAQTOV VA KINOYA NUTQ JANRLARI: INGLIZ VA O`ZBEK TILLARIDA TANBEH, MAQTOV VA KINOYA NUTQ JANRLARI - Ataboyev, Isroil (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Tadqiqot mavzusi kinoya, maqtov va tanbeh kabi nutq janrlari. Maqolaning asosiy maqsadi ushbu formulalarni pragmatik tahlil qilishdir. Xulosa shuki, kinoya, maqtov va tanbeh semantik tarkibiy qismlar tarkibidagi o'xshash nutq janrlari, ammo shakl va mazmun jihatidan farq qiladi