PISA SAVOLLARIGA O’QUVCHILARNI TAYORLASH - Ziyatova, Zuhra (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Maqolaa hozirgi vaqtda zamonaviy maktablar darsni turli bosqichlarida o'qitishning yangi usullarini qo'llashni talab qilmoqdalar, lekin hozirgi maktab allaqachon ma'lum davrda o'quvchilarning bilimlarni o'zlashtirishini nazorat qilish uchun innovatsion usullardan foydalanish mumkin bo'lgan darajaga yetdi. Shunday qilib, biz o'qituvchilarga o'quvchilar mantig'ini, xotirasini va tafakkurini rivojlantirishga yordam beradigan, o'tilgan mavzular bo'yicha o’quvchilarning bilimlarini baholaydigan standart test turlaridan tashqari, PISA savollarini qo'llash imkoniyatlarini o'rganib chiqdik.