TILDEGI EMOCIONAL LEKSIKA: SEMANTIKALIQ HÁM FUNKCIONALLIQ ÓZGESHELIKLER: TILDEGI EMOCIONAL LEKSIKA: SEMANTIKALIQ HÁM FUNKCIONALLIQ ÓZGESHELIKLER - I.Xalmuratov, I.Xalmuratov (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Dúnya til biliminde xalıqlardıń tili tariyxı, turmıs tárizi, milliy ózgeshelikleri, úrp-ádet hám dástúrleri, milliy-mádeniy ózine tán ózgeshelikleri ulıwma hám ózinshelik táreplerin úyreniwge qaratılǵan ilimiy-izertlewler kólemi kúnnen-kúnge keńeyip barmaqta [6]. Xalıqlardıń tilindegi milliy-mádeniy ózgesheliklerdi úyreniw til bilimindegi emocional leksikanı izertlew menen tikkeley baylanıslı bolıp, adamnıń kewil-kúylerin hám sezimlerdi bildiretuǵın sózler arqalı tildegi emociyalıq mánilerdiń qanday jetkeriletuǵınlıǵın anıqlawǵa járdem beredi.