MATN LINGVISTIKASI - Raxmonova, Yulduz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Matn mantiqiy ketma ketlikda rivojlanishni va leksik jihatdan tugallangan ma’noga ega bo’lishni taqozo etadigan og’zaki nutqning qog’ozga tushirilgan yozma variant bo’lib, bunda ma’no jihatdan bog’langanligiga va yaxlitligiga alohida ahamiyat beriladi. Matnning gaplar o‘rtasida va gaplaming leksik-grammatik birligi asosida bog’lanishlilik va yaxlitlik yuzaga keladi. Matn lingvistikasining asosiy jihatlaridan biri bu matnda gaplar zanjiri hamda ularning ketma-ket bog’lanishidir.