ТАЪЛИМ ШАРОИТИДА ЧЕТ ТИЛЛАРНИ ЎҚИТИШНИНГ ЛИНГВОКУЛЬТУРОЛИК ЖИҲАТЛАРИ - Алижонов, Баходир (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Хорижий тилларни ўқитиш назарияси ва амалиётида тил ва маданият ўртасидаги алоқадорлик, таълим мазмунига тили ўрганилаётган мамлакат(лар)нинг маданий компонентини жорий этиш ва бунинг натижасида унинг маданий йўналишини мустаҳкамлаш муаммолари кўплаб тадқиқотлар ва нашр этилган. Бироқ, барча назарий ва амалий ишларнинг муҳимлигини таъкидлаган ҳолда, қуйидаги бир қатор омиллар туфайли бу соҳада янги тадқиқотлар олиб бориш зарурияти сезилмоқда.