ЖАҲОН ТИЛШУНОСЛИГИДА ТАРИХИЙ ВА АРХАИК ЛЕКСИК БИРЛИКЛАРНИНГ ЎРГАНИЛИШИ ТАРИХИ - Авезова, Дилдора (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Тарихий ҳамда архаик лексик бирликларнинг ўрганилишига доир муаммолар ҳамма вақт тилшунослар, адабиётшунослар, таржимашунослар ҳамда бир қатор шу каби соҳада изланиш олиб бораётган олимлар диққат марказида бўлиб келган. Ҳозирги кунда ҳам замонавий тилшуносликда архаик ва тарихий лексик бирликларни тадқиқ этиш муҳим аҳамият касб этади.