A JON GRISHAM ROMANLARINING DASTLABKI IJODLARIGA ADABIYOTSHUNOSLARNING KUZATUVLARI: JON GRISHAM ROMANLARINING DASTLABKI IJODLARIGA ADABIYOTSHUNOSLARNING KUZATUVLARI - Uroqova, Dildora (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Maqolada zamonaviy amerikalik yozuvchi jon Grisham asaridagi dastlabki ijodkorlik va badiiy o’ziga xoslik ko’rib chiqilgan. Uning zamonaviy Amerika haqiqatiga tegishli murakkab ijtimoiy muammolar (irqiy munosabatlar, o’lim jazosi, korruptsiya) bilan shug’ullanadigan asarlari, shuningdek sud, huquqiy tizim va davlat harakatlaridagi muammolar va kamchiliklarning batafsil tavsifi. Adabiyotshunoslar va adabiyotshunoslar Amerika detektiv fantastikasida ushbu tendentsiyaning rivojlanishiga katta hissa qo’shganligini ta’kidladilar.