xayrulla INGLIZ TILIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING ASOSIY XUSUSIYATLARI: INGLIZ TILIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Jumanazarov, Khayrulla (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu maqolada ingli tilidagi frazeologik birliklarning asosiy xususiyatlari yuzasidan fikrlaar keltirib o’tilgan. Zamonaviy tilshunoslik nuqtai nazaridan frazeologik birliklarning larni turli xususiyatlariga ko‘ra klassifikatsiya qilish mumkin.Ya’ni tilshunoslikga oid asarlarda frazeologik birliklarning etimologik, struktur-semantik, qaysi so‘z turkumi bilan ifodalanishiga ko‘ra, yasalishiga ko‘ra, ma’nosidagi motivatsion pog‘onasiga ko‘ra turkumlarga ajratib ko‘rsatilgan.