isroilataboyev2@gmail.com TA`NA-DASHNOM KONSEPTINING LINGVISTIK CHEGARALARI TO’G’RISIDA: TA`NA-DASHNOM KONSEPTINING LINGVISTIK CHEGARALARI TO’G’RISIDA - Ataboyev, Isroil; Xusanova, Nigora (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu tadqiqot "o’ziga xos" Ta`na-dashnomlarga, ya’ni tilning rasmiy vositalari bilan ifodalanadigan va kontekstdan tashqarida tilda mavjud bo’lishi mumkin bo’lgan narsalarga bag’ishlangan. Ishning maqsadi o’rganilayotgan lingvistik hodisaning chegaralarini tanlash mezonlarini izlash va keyin ular asosida materialni tahlil qilish orqali toraytirishni o’z ichiga oladi. Shu bilan birga, kontekstga bog’liqligi sababli sezilarli miqdordagi til materiallari rad etiladi va tadqiqot doirasidan tashqarida bo’ladi. Tadqiqot mavzusiga ushbu yondashuv qanday metodologik va nazariy printsiplarga asoslanadi? Va bunday muhim ma’lumotlar to’plamlarini qanday tahlil qilish mumkin?