isroilataboyev2@gmail.com FRAZEOLOGIK EVFEMIZMLARNING DISKURS TAHLILI: INGLIZ TILINI O’QITISHDA EKSPERIMENTAL MA’LUMOTLAR: FRAZEOLOGIK EVFEMIZMLARNING DISKURS TAHLILI: INGLIZ TILINI O’QITISHDA EKSPERIMENTAL MA’LUMOTLAR - Ataboyev, Isroil (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Maqolamizda birinchidan nutqda frazeologik birliklarning modifikatsiyalari tipologiyasi keltirilgan. Ikkinchidan, o’quvchilarga stilistik va frazeologik kompetentlikni o’rgatishda yuzaga keladigan ayrim muammolar muhokama qilinadi. Uchinchidan, "frazeologik evfemizm" atamasi oydinlashadi. Mahalliy bo’lmagan ingliz tilida so’zlashuvchilar bilan pun modifikatsiyasining eng murakkab ikki turidan, ya’ni frazeologik pun va kengaytirilgan metaforadan foydalanish bo’yicha o’tkazilgan tajriba keltirilgan. Tasvirni idrok etish va uning aqliy vakilligini tushunishga, asosiy metafora haqida ikki tomonlama tasavvurga ega bo’lishga va assotsiativ metafora yaratish orqali tarqatishga imkon beradigan talablar ko’rsatilgan.