Kamola TARJIMASHUNOSLIKDAGI YANGI YONDASHUVLAR: TARJIMASHUNOSLIKDAGI YANGI YONDASHUVLAR - Hujumova, Kamola (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu maqolaning maqsadi tarjima faoliyatining ayrim turlaridan foydalanish ko’lamining kengayishi, tarjimashunoslikda yangi yondashuv va tushunchalarning paydo bo’lishiga olib kelishi shart emasligini isbotlashdir. Hozirgi vaqtda tarjimani o’rganishning eng maqbul metodologiyasi an’anaviy ekvivalentlik paradigmasi va tarjimaga kommunikativ-funktsional yondashuvning kombinatsiyasi hisoblanadi. Maqolada hozirda tarjimaning alohida turlari sifatida ajratib ko‘rsatilgan transadaptatsiya va transkreatsiya kabi yondoshuvlar borasida gap boradi.