Метафорани таржимада қайта яратиш - Rustamov, Ilkhom; Ataboyev, Isroil; Rustamova, Shaxnoza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ижтимоий-сиёсий асарларда метафоранинг қўлланилиши ва унинг инглиз тилига қилинган таржимаси, кинояни акс эттириш, мақол-ҳикматларнинг берилиши юзасидан сўз юритамиз.