Асрлар давомида таржима назариясининг алоҳида фан сифатида шаклланиши: Асрлар давомида таржима назариясининг алоҳида фан сифатида шаклланиши - Рустамова, Шахноза; Рустамов , Илхом (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Бадиий таржима назарияси ва амалиёти учинчи даврда иккинчи даврга нисбатан бу борадаги катта илгари силжишларни ўз ичига олади. Айтиш мумкинки ХIХ асрда Европа таржима назарияси ва амалиёти (1789 йилги) француз буржуа инқилобининг таъсири доирасида ривожланди ва такомиллашди.