TIBBIY BIRLIKLAR ASOSIDA SHAKLLANGAN TOPONIMLAR: TIBBIY BIRLIKLAR ASOSIDA SHAKLLANGAN TOPONIMLAR - Navro`zova, Muyassar (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ushbu maqolada toponimika va tibbiyotning o`zaro uyg`unligi aks etgan bo`lib, kasalliklar asosida shakllangan joy nomlari tadqiq doirasiga olingan. Shuningdek, maqolada kasalliklarning kelib chiqishi, toponimik joylar haqida to`xtalib o`tilgan. Toponimik joylarning nima uchun kasallik nomi bilan atalganligi izohi ham keltirib oʻtilgan. Asosan, maqolada Oʻzbekiston toponomiyasiga oid joy nomlari oʻrinolgan boʻlib, toponimning qayerda joylashganligi haqida ham maʼlumot bor.