MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA MUSIQA TA‘LIMI VA TARBIYASINING MOHIYATI - Maripova, Nodira (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Bolalarni hayotdagi go‘zallikni tushunishga, sevishga, tabiatda, turmushda, yaratuvchanlik mehnatida, ijtimoiy hayotda, kishilarning xatti-harakatlarida bolalarga tushunarli bo‘lgan go‘zalliklarni ko‘ra bilishga o‘rgatish. Ularda estetik his, estetik did, estetik munosabatni tarbiyalash. Kuchlari yetganicha hayotda go‘zallik yaratishda faol ishtirok etish istagini tarbiyalash muhim hisoblanadi. Ushbu maqolada yuqorida keltirilgan fikrlarni yechimini topishqa qaratilgan.