M.NÍZANOVTÍŃ «JAT JURTTADAǴÍ JETI KÚN» POVESTINDEGI METAFORALAR: M.NÍZANOVTÍŃ «JAT JURTTADAǴÍ JETI KÚN» POVESTINDEGI METAFORALAR - Orazımbetov, Amirbek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Sóz sheberleri shıǵarmalarına názer taslay otırıp, onda kórkemlew quralları sıpatında xızmet atqaratuǵın sózlerdiń awıspalı mánileriniń, oǵada kóp ekenligin baqlaymız. Sóz sheberleri sózdiń, pikirdiń ótkirligin beriw ushın sózlerdiń awıspalı mánilerinen oǵada sheber paydalanadı. E.M. Galkina- Fedoruk “Sóz payda bolǵanda bárhama bir mánili boladı, waqıttıń ótiwi menen basqa mánilerdi de ózinde jámlewi múmkin”dep kórsetedi [2]. Sózdiń mánileri qalay bolsa solay awısa bermeydi, al belgili bir semantikalıq usıllar tiykarında júzege keledi. Bunday usıllardıń biri bolıp metaforalıq usıl.