MUSTAQIL TA’LIMDA FILOLOGIK OTM TALABALARINING PRODUKTIV KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDА "FLIPPED CLASSROOM" DAN FOYDALANISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH: MUSTAQIL TA’LIMDA FILOLOGIK OTM TALABALARINING PRODUKTIV KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDА "FLIPPED CLASSROOM" DAN FOYDALANISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Xodjaniyazova, Xodjaniyazova; Akbarova Sh. X., Akbarova Sh. X. (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
XXI asrda ta’lim sohasida yuz berayotgan tub islohotlar, global raqamlashtirish, yangi avlod pedagogik yondashuvlari oliy ta’lim tizimida ham yangicha fikrlash va o‘rgatish metodlarini joriy etishni taqozo qilmoqda. Xususan, filologiya yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun til ko‘nikmalarining to‘laqonli shakllanishi ularning bo‘lajak kasbiy muvaffaqiyatlarining kalitidir. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar, xususan "Flipped classroom" (ag‘darilgan sinf) modelining mustaqil ta’limda qo‘llanishi orqali til ko‘nikmalarini rivojlantirishga yangi sifat bosqichi olib kirilishi mumkin.