Диагностика умственно отсталых детей и требования к ее выполнению - Muzaffarova, Xayitgul (Джизакское инновационное образование, 2021)
Ақли заиф болаларда ўйинларга бефарқлик, қизиқишнинг пастлиги, ўйиннинг мақсадга йўналмаганлиги ва тартибсизлиги, ижодий фикрлашнинг йўқлиги кузатилади. Ушбу мақолада ақли заиф болаларни ташхиcлаш ва уни амалга оширишга қўйиладиган талаблар, усуллар ҳақида йўл йўриқлар кўрсатилган. Бундан ташқари олигофренопедагог ва логопедлар учун ақли заиф болалалрни текшириш усулларидан кетма-кетликда фойдаланиш юзасидан тавсиялар берилган.