BASTAKORLIK VA O‘ZBEKISTON BASTAKORLARI - Mirzaeva, Maryam (Журнал музыки и искусства, 2022)
Ushbu maqolada bastakorlik, O‘zbekistonda bastakorlik ijodi bilan shug‘ullangan ko‘p asrlar an’ana davomchilari xonanda va sozandalar to‘g‘risida ma’lumotlar haqida yoritilgan. Tarixda musiqa ijrochiligi madaniyatining cholg‘ular orqali bastalagan kuy-qo‘shiqlarini o‘z davrining yetuk musiqachilari va shoirlari ham yangi she’rlarini ashula yo‘liga tushira olgan san’atkorlar ya’ni bastakorlar bizga ma’lum.