BARKAMOL AVLODLARNI BURCH VA MA’SULLIK RUHIDA TARBIYALAB - TA’LIM BERISHNING KASBIY AHAMIYATI - Boychaeva, nozbuvi (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ushbu maqolada barkamol avlodlarni Prezidentimiz farmonlari asosida 5 ta muhim tashabbusda ilgari surilgan ulug‘ g‘oyalar asosida, yoshlarni barcha jarayonlarda qo‘llab quvvatlash. Ularning iqtidorini, iste’dodini yuzaga chiqarishda, musiqa, rassomlik, adabiyot, teatr, va san’atning barcha turlariga jalb etish, bo‘lajak mutaxassislarni davr talabi asosida ta’lim berib tarbiyalash, ajdodlar merosini o‘rganish va hayotga tadbiq etish, ularni vatanparvar inson etib tarbiyalashning mohiyati, bog‘cha, maktab va Oliy va o‘rta ta’lim muassasalarida ta’lim olish uchun imkoniyatlarni yaratilganligi, yoshlarning bu imkoniyatlardan unumli foydalanishlarida, ajdodlarga munosib vorislar bo‘lishida komil va ma’sullik ruhida ularga ta’lim va tarbiya berish masalalari ifodalangan.