BARKAMOL AVLODLARNI MUSIQA SAN’ATI VOSITASIDA MILLIY MA’NAVIY TARBIYALASHDA VATAN HAQIDAGI QO‘SHIQLARNING O‘RNI - Boychaeva, nozbuvi (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ushbu maqola yoshlarni musiqa san’ati vositasida milliy ma’naviy tarbiyalashda, Vatan tuyg‘usini tarannum etish, uning mazmun va mohiyatini, o‘ziga xos xususiyatlarini teran anglashga, musiqa va matn, ovoz imkoniyati hamda yoshlarning ruhiy hissiy holatini, maqsadga yo‘naltirishga, ijodiy izlanishga, asarni maromiga yetkazib ijro etishda, ma’suliyatni oshirishda musiqa o‘qituvchisining maqsad va vazifalariga qaratilgandir.