O‘QUVCHI – YOSHLARDA XALQ MUSIQA MEROSIGA BARQAROR QIZIQISHNI SHAKLLANTIRISH. - Abdukarimova, Elnoza (Журнал музыки и искусства, 2021)
Yuksak badiiy ijod namunasi bo‘lgan mumtoz va maqom qo‘shiqlari, ashulalari matniga mos musiqiy ohanglar uyg‘unligi inson hissiyotiga kuchli, betakror va g‘oyat jozibador ta’sir etishi bilan badiiy – estetik tarbiyani qudratli vositasiga ekanligi, Mumtoz adabiyotdagi she’riy misralar, sehrli ohang bilan yo‘g‘rilgan qo‘shiqlar yosh avlod tarbiyasida, oliyjanob hissiyotlar uyg‘otishi va tarbiyaviy maqsadlarda foydalanish imkoniyatlari yoritilgan.