NAFAS OLISH ORGANLARINING TUZILISHI VA TOVUSH HOSIL QILISH HAQIDA - Togayeva, Adiba (Журнал музыки и искусства, 2021)
Maqolada musiqa darslarini o‘qitishning sifati va samaradorligini oshirish va ayniqsa natijadorlikka erishishda «Musiqa tinglash», «Musiqa savodi», «Jamoa bo‘lib kuylash» kabi o‘qitish shakllarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, talabalarning qiziqishiga qarab u yoki bu musiqiy cholg‘uga yollash kabi asosiy faoliyatlarni tashkil etish metodikasi bayon etilgan.