SHARQ MUTAFFAKIRLARI IZIDAN: “Musiqa-nodir san’at, ezgullika yetaklovchi kuchdir” AL-FAROBIY - Ibodullayeva, Shoxsanam; Mingjigit, Xolbekov (Журнал музыки и искусства, 2021)
Õrta asr ijtimoiy hayotida chuqur iz qoldirgan faylasuf mutaffakkir Abu Nasr Al-Farobiy insonlarga hayoti kamolatida beqiyos ta’lim va tarbiya soxasida katta axamiyatga ega. Sharqdan Mashxur Yunon faylasufi Arestotildan keyin õz bilim maxorati, fikr doirasini kengligi uzoqni kõra bilishi aqilli va donoligi bilan nom chiqargan Al-Farobiyni yirik mutaffakkir "Muallimiy soniy’’ yani ikkinchi muallim ham deb atashgan.